Политическите кризи винаги съществуват в демократичните страни. Нашите политици не могат

...
Политическите кризи винаги съществуват в демократичните страни. Нашите политици не могат
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Политиците не могат да надмогнат егото си и да погледнат извън тяснопартийните си интереси


Политическите рецесии постоянно съществуват в демократичните страни. Нашите политици не могат да надмогнат своето его и да погледнат отвън тяснопартийните си ползи, което е огромният проблем за България, заяви председателят на 39-ото Народно събрание и бивш длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков  Огнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български правист и политик, длъжностен министър председател, ръководител на 39-то.

Той акцентира, че ръцете на Народното събрание са вързани без ръководител.

" Народното събрание не би могло да действа без ръководител. Нашите народни представители са длъжни да намерят излаз от ситуацията, другояче ще изпаднем в неприятна рецесия ", счита той.

Проф. Герджиков изрази вяра, че държавно управление ще бъде формирано, въпреки и с недълъг небосвод:  " Най-важното е да се откри формулата и да се сформира държавно управление. Очевидно е, че ще бъдат най-малко три политически сили ", каза той, представен от БНР.

По думите му популистките напъни за промени в Конституцията или във формата на ръководство би трябвало да спрат.

" Ние сме международни първенци по промени на закона. Съвършен закон няма. Животът е по-сложен от правото. И най-съвършената правна система не е в положение да обхване цялото разнообразие на живота, тъй като то е безпределно ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР